Barça in 'sleutelweek' voor rest seizoen: "Winnen was belangrijk"

17 oktober 2021 – FC Barcelona heeft op overtuigende wijze afgerekend met Valencia. In de strijd der middenmoters trok de Spaanse grootmacht aan het langste eind: 3-1. Barça beleefde daarmee een goede start voor een uiterst belangrijke week voor de rest van het seizoen. Komende woensdag wacht namelijk een Champions League-onderonsje met Dynamo Kiev, terwijl in het weekend El Clásico wordt afgewerkt.

Barça in 'sleutelweek' voor rest seizoen: "Winnen was belangrijk"

Frenkie de Jong beseft daarom terdege wat er tegen Valencia op het spel stond. "Winnen was erg belangrijk, want we zitten in een sleutelweek voor het restant van het seizoen. We zijn goed begonnen en hebben de drie punten binnengehaald, dus we moeten op deze manier doorgaan met het verzamelen van vertrouwen. Dat is belangrijk voor het team", vertelde de Nederlander tegen Mundo Deportivo.

Lees ook: Machine Memphis neemt Barça bij de hand tegen Cillessen en co

Barça kwam al na vier minuten op achterstand na een goal van José Gaya. "Het is altijd balen als je al zo vroeg op achterstand komt, maar ik denk dat we goed antwoordden", doelde De Jong op de tegentreffers van Ansu Fati en Memphis Depay. "We hebben met veel intensiteit gespeeld en onze houding was erg goed", vond de middenvelder van Oranje.

De Jong is dolblij dat Ansu Fati weer terug is in de basiself. "Met zijn snelheid en diepte is hij enorm belangrijk. Hij is goed in de één-tegen-één en kan ook goals maken. We zijn enorm blij dat hij terug is", vertelde De Jong, die ook blij is met de aanwezigheid van Sergiño Dest. "Ook hij is een goede dribbelaar en speelt een belangrijke rol met zijn snelheid."

LaLiga

gerelateerd