Advocaat gebeten hond bij international Irak: "Nooit meegemaakt"

18 oktober 2021 – Dick Advocaat heeft het als bondscoach van Irak verbruid bij international Justin Meram. De 32-jarige middenvelder wil niet langer spelen onder Advocaat en zet per direct een punt achter zijn interlandcarrière. "Ik heb dit nooit eerder meegemaakt", aldus de speler van het Amerikaanse Salt Lake.

Advocaat gebeten hond bij international Irak: "Nooit meegemaakt"

In een interview met de Iraakse tv-zender UTV haalt Meram hard uit naar Advocaat. "Deze coach komt niet eens naar Irak om spelers te bekijken. Hij stuurt zijn assistenten. Geeft hij alles voor Irak of is hij allen vanwege zijn naam gekozen?", vraagt Meram zich af.

Meram voelt zich teleurgesteld en boos. Voor het eerst in zijn carrière voelde hij zich geen onderdeel van het team. "De bondscoach praat niet eens met me, wat ik respectloos vind. Als bondscoach moet je praten over tactiek, filosofie en de manier van spelen. De negen dagen dat ik bij de ploeg was, heeft de coach nooit gesproken over mijn rol of verantwoordelijkheden. Het is zo onprofessioneel. Ik heb dit nooit eerder meegemaakt."

Tijdens de afgelopen interlandperiode kwam Meram niet in actie. Een maand eerder kreeg hij nog wel speeltijd van Advocaat.

Eredivisie

gerelateerd