Dortmund lyrisch over Ajax: "Een van beste jeugdopleidingen"

18 oktober 2021 – Dinsdagavond staat de mooiste ontmoeting in Champions League groep C op het programma. Ajax en Borussia Dortmund wonnen beide eerdere wedstrijden in de CL en staan nu tegenover elkaar. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam en tegenstander Dortmund heeft voorafgaand aan het duel de loftrompet afgestoken over Ajax.

Dortmund lyrisch over Ajax: "Een van beste jeugdopleidingen"

Op de persconferentie was vooral trainer Marco Rose erg onder de indruk van de speelwijze van Ajax. "Ajax is een prachtige club die de afgelopen jaren geweldige spelers heeft gehad. Vanaf de jeugd spelen ze al 4-3-3 met dominant voetbal en zéér goede gegenpressung. Het is leuk om naar wedstrijden van Ajax te kijken en het wordt een flinke opgave, maar wel een hele leuke."

Julian Brandt beaamde de woorden van zijn trainer en heeft vooral respect voor de manier waarop de Amsterdammers hun jeugdexponenten inpassen in het elftal. "Over het algemeen hanteren ze altijd dezelfde speelstijl; heel attractief. Hun jeugdopleiding is een van de besten van Europa. Met de beperkte middelen die ze hebben, halen ze er werkelijk alles uit. Het voetbal dat ze dit seizoen laten zien, is echt goed."

Lees ook: Klaassen oneens met Ten Hag over 'buitengewone' Haaland

Zo weet Rose dat hem een lastige opgave te wachten staat, maar het heeft dit seizoen al diverse keren kunnen afkijken bij een ander team dat het Ajax moeilijk maakte. Vooral de wedstrijd tegen FC Utrecht zal de Duitser gebruiken om inzichten uit te halen. "Een tijdje terug heeft Utrecht gewonnen in Amsterdam. De laatste minuten was het haast handbal rondom de zestien van Utrecht. We moeten scherp zijn en naar oplossingen zoeken. Het is een geoliede machine, maar ik noem geen favoriet."

Ajax

gerelateerd