Stadion brengt FC Barcelona nóg verder in financiële malaise

18 oktober 2021 – Iedereen kent de financiële situatie van FC Barcelona inmiddels. Door het wanbeleid van de afgelopen jaren en de gevolgen van de coronacrisis, heeft de club deze zomer flink moeten bezuinigen. De komende jaren staan in het teken van financieel herstel, maar het volgende zorgenkindje van de club heeft zich inmiddels ook al aangediend.

Stadion brengt FC Barcelona nóg verder in financiële malaise

De vice-president van Barcelona Elena Fort heeft namelijk een boekje opengedaan over de abominabele staat van Camp Nou. Door de noodreparaties die jaarlijks nodig zijn, vliegt er veel geld de deur uit. Volgens haar is het belangrijk dat Camp Nou binnenkort flink wordt gerenoveerd, maar daar is een bedrag van anderhalf miljard (!) euro voor nodig. Daardoor lijkt de club nog even te moeten wachten tot het de zaken weer op orde heeft.

Als voorbeeld geeft Ford dat de catering in het stadion geen gebruik kan maken van de ovens, omdat de kans op kortsluiting te groot is. Tijdens de wedstrijden worden de meterkasten steevast in de gaten gehouden, omdat de kans aanwezig is dat de stoppen doorslaan. Volgens Ford is het allemaal verloren geld dat in het stadion gaat zitten. Afgelopen zomer moest nog bijna twee miljoen euro worden betaald om het stadion speelklaar te krijgen na de corona-onderbreking.

Lees ook: Machine Memphis neemt Barça bij de hand

"De toegangen zijn verouderd, er zijn in het hele stadion slechts vijftien liften en helemaal geen roltrappen. Maar 28 procent van het stadion in overdekt en de nooduitgangen zijn niet efficiënt. Overal is verouderde technologie." Hoewel er bijna 100.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn, is het stadion sinds het vertrek van Lionel Messi vaak nog niet eens tot de helft gevuld.

LaLiga

gerelateerd