Lucas Hernández moet binnen tien dagen gevangenis in

18 oktober 2021, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lucas Hernández heeft maandag in de rechtbank in Madrid te horen gekregen dat hij binnen tien dagen de gevangenis in moet, tenzij voor die wordt bepaald dat zijn zaak in hoger beroep wordt bekeken. De verdediger van Bayern München kreeg vorige week een celstraf van zes maanden opgelegd vanwege het negeren van een vonnis in 2017.

De 25-jarige Hernández werd toentertijd veroordeeld tot een taakstraf van 31 dagen en een contactverbod van een half jaar nadat hij en zijn vrouw Amelia de la Osa Lorente in het openbaar slaags raakten. Dat contactverbod schonden de twee. Hernández en zijn vrouw gingen namelijk binnen zes maanden na het incident samen op huwelijksreis naar Miami. Bij terugkomst in Spanje werden zij betrapt. Hernández werd kort vastgehouden, maar vervolgens weer vrijgelaten.

Een Spaanse aanklager eiste vervolgens een gevangenisstraf van één jaar tegen de verdediger. De rechter besloot dat de Frans-Spaanse voetballer een half jaar de cel in moet. Verdwijnt Hernández daadwerkelijk achter tralies, dan zit zijn seizoen er al op. Binnen tien dagen komt daar duidelijkheid over. Hernández mag zelf kiezen in welke gevangenis in Spanje hij zijn straf wil uitzitten.

Voor Bayern München is de mogelijke lange afwezigheid van Hernández een flinke domper. De verdediger was dit seizoen nog zes keer basisspeler bij de Duitse titelhouder. Bayern nam Hernández in de zomer van 2019 voor liefst tachtig miljoen euro over van Atlético Madrid.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen