Ajax krijgt tegen Dortmund te maken met Spaanse scheidsrechter

18 oktober 2021, 19:50

Jesús Gil Manzano is door de UEFA aangesteld om de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Borussia Dortmund in goede banen te leiden. Het wordt de eerste keer dat de 37-jarige Spaanse scheidsrechter een wedstrijd van de Amsterdammers fluit.

Manzano wordt dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA geassisteerd door grensrechters Iñigo Prieto en Ángel Nevado, terwijl José Luis Munuera als vierde man zal fungeren. Ook het VAR-team is Spaans. Alejandro Hernández is de video-scheidsrechter en hij wordt geassisteerd door Ricardo de Burgos.

Het wordt de tweede keer dat Manzano een Nederlandse club fluit. In 2016 was de Spanjaard de scheidsrechter bij de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United. De Rotterdammers verrasten toen vriend en vijand door de Engelse grootmacht te verslaan (1-0). Manzano trok toen eenmaal geel: Jan-Arie van der Heijden ging op de bon.

Een aantal spelers van Ajax heeft al eens met Manzano te maken gehad. De arbiter heeft in het verleden namelijk drie keer een wedstrijd van het Nederlands elftal gefloten: in 2018 de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland (0-1), in 2019 de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland (2-3) en onlangs de ontmoeting met Montenegro (4-0) in de WK-kwalificatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen