De Mos bombardeert PSV tot favoriet in kraker met Ajax

18 oktober 2021 – Na de Europese midweek staat in de Eredivisie de kraker tussen Ajax en PSV op het programma. Aad de Mos ziet de Eindhovense club als favoriet om de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA te winnen.

De Mos bombardeert PSV tot favoriet in kraker met Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ajax neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Dortmund, PSV speelt twee dagen later in de Europa League tegen AS Monaco. Zondag staan de Nederlandse topclubs in Amsterdam tegenover elkaar. "Ik denk dat alle analisten en de totale media zal zeggen dat Ajax favoriet is omdat zij thuis spelen. Voor mij is dat niet zo", begint De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

"Als je kijkt wat op dit moment de meeste kans van slagen heeft, aanvallend voetbal of de counter, dan denk ik toch dat op basis van de twee laatste wedstrijden van Ajax de counter van PSV het meest gevaarlijk en doeltreffend is. Dan ben je natuurlijk afhankelijk hoe de uitslagen tegen Dortmund en Monaco zijn. Hoe stap je daar uit? Is dat overweldigend goed, dan heb je daar toch wel voordeel van."

Roger Schmidt, trainer van PSV, blikte in aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle al voorzichtig vooruit naar de ontmoeting met Ajax. De Duitse oefenmeester sprak toen van 'een voordeel' voor de Amsterdamse tegenstander. Ajax heeft namelijk twee dagen langer rust richting de topper tegen. "Het zou beter zijn als ze meer rekening met ons houden", zei hij toen in gesprek met Veronica Inside

Erik ten Hag wilde niet inhoudelijk reageren op de uitspraken van Schmidt. "Ik houd me daar nooit zo mee bezig", zei hij over het verschil in voorbereidingstijd. "Je moet het nemen zoals het is en daar je ploeg op voorbereiden. Dat zal ik doen. Wat PSV doet, is aan hen. Schmidt moet zelf weten wat hij zegt en hoe hij denkt hoe hij zijn ploeg moet prepareren. Wij zijn een andere ploeg en zitten in een ander ritme."

Reacties

PSV

gerelateerd