Houdt Koeman met FC Barcelona uitzicht op knock-outfase CL?

20 oktober 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 20 oktober. 

Houdt Koeman met FC Barcelona uitzicht op knock-outfase CL?


Nieuws

Leeuwinnen naar Larnaca
Ondanks dat bondscoach Mark Parsons zich te laat meldde in Zeist, is de voorbereiding op de wedstrijden tegen Cyprus en Wit-Rusland al in volle gang. Als eerste staat het duel in Cyprus op het programma, waar de dames vandaag (woensdag) alweer naartoe reizen. De Amerikaanse bondscoach blijft maar vliegen en moet ook nog eens royaal winnen in de WK-kwalificatiecyclus. 

Wedstrijden

FC Barcelona - Dinamo Kiev (18.45 uur)
Na de 3-1 overwinning op Valencia wacht voor Ronald Koeman opnieuw een cruciale wedstrijd. Na kansloze nederlagen tegen Bayern München en Benfica moet de dubbele ontmoeting met Dinamo Kiev tweemaal worden gewonnen. Omdat Benfica twee punten verspeelde tegen de Oekraïners, zouden twee zeges op Kiev en een overwinning op de Portugese grootmacht genoeg kunnen zijn voor de volgende ronde. Dan moet Der Rekordmeister echter wel tweemaal winnen van Benfica...

RB Salzburg - VfL Wolfsburg (18.45 uur)
Mark van Bommel begon nog geweldig met VfL Wolfsburg, maar is inmiddels het winnen alweer verleerd. In de Champions League werd er echter ook nog niet verloren en zat het tegen OSC Lille en Sevilla ook niet bepaald mee. Met RB Salzburg wacht ditmaal de koploper van de poule en kan een grote stap worden gezet op weg naar de knock-outfase, maar zonder Wout Weghorst en gezien de huidige vorm, is dat duidelijk nog geen gelopen koers. 

Manchester United - Atalanta Bergamo (21.00 uur)
De druk op Ole Gunnar Solskjær neemt met rasse schreden toe. In de Premier League valt het voetbal en de resultaten tegen en in de Champions League is dat niet anders. Er werd verloren van Young Boys en heel moeizaam gewonnen van Villarreal. Atalanta Bergamo is de zwaarste opponent uit de poule, maar er is op z'n minst weer eens een goede wedstrijd nodig van The Red Devils, eigenlijk met dito resultaat.

Voetbal op tv

18.45 uur: RB Salzburg - VfL Wolfsburg, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Champions League
18.45 uur: FC Barcelona - Dinamo Kiev, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Champions League
21.00 uur: Lille OSC - Sevilla, Ziggo Sport Tennis, live verslag van het duel in de Champions League
21.00 uur: Manchester United - Atalanta Bergamo, RTL 7, live verslag van het duel in de Champions League
21.00 uur: Zenit Sint-Petersburg - Juventus, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de Champions League
21.00 uur: Benfica - Bayern München, Ziggo Sport Golf, live verslag van het duel in de Champions League
21.00 uur: Chelsea - Malmö FF, Ziggo Sport Racing, live verslag van het duel in de Champions League

Eredivisie