'Ajax met Duitse topclubs overgebleven in de strijd om Amerikaan'

19 oktober 2021 – Er zijn nog vier overgebleven clubs in de strijd om het Amerikaanse toptalent Pepi. De achttienjarige aanvaller zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met VfL Wolfsburg, terwijl ook Ajax, Borussia Dortmund en Bayern München concrete belangstelling hebben. Sampdoria is een van de inmiddels afgehaakte clubs voor de diepe spits.

'Ajax met Duitse topclubs overgebleven in de strijd om Amerikaan'

Hoewel Wolfsburg volgens CBS Sports zelfs al een persoonlijk akkoord zou hebben met de aanvaller, betekent dat niet direct dat die club ook per se de beste papieren heeft. Er moet namelijk ook een akkoord komen met FC Dallas, dat de spits nog tot en met 2026 (!) onder contract heeft staan. Dat betekent een heel sterke onderhandelingspositie en dat is inmiddels ook wel duidelijk geworden.

Niet alleen kreeg Sampdoria met een bod van zeven miljoen euro nul op rekest, ook zou men hem willen houden tot na het WK in Qatar. Pepi is inmiddels een onderdeel van de nationale ploeg van Amerika, voor wie hij debuteerde met een doelpunt én assist. Pepi zou inmiddels transferverzoek hebben neergelegd bij zijn werkgever, wat de situatie nog enigszins zou kunnen veranderen.

Lees ook: Amerikaans toptalent flirt met Ajax: "Ik zou graag willen"

In 2019 trainde Pepi met Bayern München mee als stage, maar destijds kwam het niet tot een overgang. Ditmaal strijdt Ajax dus met drie Duitse topclubs voor de diensten van de diepe spits. In totaal speelde de in Texas geboren Pepi al 55 officiële wedstrijden voor FC Dallas, waarin hij zestien doelpunten produceerde en vier assists gaf. De rechtsbenige diepe spits maakte in twee interlands liefst drie doelpunten. Op het derde niveau in Amerika kwam hij namens North Texas Soccer Club tot elf doelpunten in veertien wedstrijden.

Ajax

gerelateerd