Noa Lang vaart wel bij gesprekken met psycholoog

19 oktober 2021 – Noa Lang (22) plukt momenteel de de vruchten van een samenwerking met een psycholoog. De excentrieke buitenspeler is weliswaar een mannetje vol bravoure, maar heeft er af en toe wel behoefte van als zijn verhaal gehoord wordt.

Noa Lang vaart wel bij gesprekken met psycholoog

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt hij in het tv-programma Tiki Taka Touzani. "Ik heb dat nodig, want ik heb best wel wat meegemaakt", vertelt hij over zijn gesprekken met de psycholoog. Dat begon al in zijn tijd bij Ajax. "Toen dacht ik nog: met een psycholoog praten? Het is niet dat ik elke dag met diegene praat, maar gewoon wanneer ik er behoefte aan heb. Ik kan het iedereen aanraden", stelt de kersverse debutant van het Nederlands elftal.

"De voetbalwereld is namelijk een vies wereld, met heel veel neppe dingen. Iedereen wil iets van je en dat brengt druk met zich mee. Zie daar maar eens goed mee om te gaan", aldus Lang. Hij spreekt daar over zijn hoogte- en dieptepunten en dat beter te kunnen relativeren door de gesprekken met de psycholoog. Dat helpt hem ook om het allerbeste uit zichzelf te halen, want dat is uiteindelijk zijn doel. En Lang is vol vertrouwen in zijn eigen kunnen.

Lees ookZelfvoldane Lang maakt veel indruk in Oranje: "Lijkt op Van Persie"

"Ik kan de absolute wereldtop halen", voorspelt hij desgevraagd. "Dat zit allemaal in mijn hoofd. Als ik mijn hoofd erbij houd, weet ik dat ik het ga halen. Op dit moment zit het goed en dat straal ik ook uit op het veld. Ik heb plezier in wat ik doe", legt hij uit. "Ik geniet dan ook van ieder moment op het veld. Dat is weleens anders geweest. In mijn hoofd heb ik dan ook grote stappen gemaakt. En die moet ik nog meer maken, maar stap voor stap, kom ik er."

Oranje

gerelateerd