'Xavi Simons heeft spijt en wil PSG verlaten voor FC Barcelona'

19 oktober 2021 – Xavi Simons (18) maakte in 2019 de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain, maar zou spijt hebben van die keuze. De Nederlandse middenvelder, die ondanks alle concurrentie in Parijs al wel heeft gedebuteerd in het eerste team, zou namelijk alweer de omgekeerde weg willen bewandelen. Vanuit Camp Nou is er echter nog weinig interesse. 

'Xavi Simons heeft spijt en wil PSG verlaten voor FC Barcelona'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Simons zou aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola hebben gevraagd of hij hem niet alsnog weer terug zou kunnen brengen in Camp Nou. Daar liggen veel meer mogelijkheden om door te breken, dan in de sterrenselectie van Mauricio Pochettino, die Simons tot dusver twee keer nodig had bij Paris Saint-Germain, maar allebei de optredens waren vorig seizoen. Over het algemeen speelt hij zijn wedstrijden in het O19-team van de Franse topclub.

Dit verhaal komt uit de koker van Adrián Sánchez, die in het programma Más Que Pelotas met dit nieuws naar buiten kwam. De journalist van de Catalaanse televisiezender 8tv weet echter ook dat FC Barcelona vooralsnog het aanbod van Raiola heeft genegeerd. Ondanks de goede contacten van Raiola bij het bestuur van de Catalaanse grootmacht, zijn er twijfels over Simons.

Lees ookPochettino heeft Simons even niet nodig in A-selectie

Dat de Nederlander de gevoelige overstap maakte naar PSG heeft zeker niet geholpen en ook is het middenveld met talenten Nico González, Gavi en Pedri niet de eerste plaats waar FC Barcelona versterking zoekt. Ronald Koeman zou een ervaren middenvelder nog wel kunnen gebruiken, maar voor Simons is weinig perspectief op een directe doorbraak.

LaLiga

gerelateerd