Gözübüyük heeft primeur met absolute kraker tussen Ajax en PSV

19 oktober 2021 – De absolute Eredivisiekraker tussen Ajax en PSV staat komend weekend onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük (35). De leidsman wordt bijgestaan door assistenten Joost van Zuilen en Johan Balder. De vierde official van dienst is Jeroen Manschot. Vanuit Zeist kijken Rob Dieperink (VAR) en Sander van Roekel (AVAR) mee bij de Eredivisietopper.

Gözübüyük heeft primeur met absolute kraker tussen Ajax en PSV

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft de KNVB dinsdag bekend gemaakt. Eeder dit seizoen was Björn Kuipers nog scheidsrechter bij de wedstrijd tussen de twee Nederlandse grootmachten in de Johan Cruijff Schaal (0-4). Voor de leidsman was het zijn laatste wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal. Tot dat moment was Kuipers altijd een van de grootste kanshebbers op dergelijke topwedstrijden.

Feyenoord krijgt op bezoek bij SC Cambuur dit weekend te maken met Bas Nijhuis, die ook een van de kanshebbers was voor de de topper tussen de nummer één en twee van de Eredivisie. AZ valt onder de hoede van Danny Makkelie, die ook tot de top van het Nederlandse scheidsrechtersgilde behoort. Jochem Kamphuis fluit het duel tussen FC Utrecht en sc Heerenveen.

Vorig seizoen floot Gözübüyük ook Ajax versus PSV, maar dan in de KNVB Beker. Dat duel werd met 2-1 gewonnen door de Amsterdammers. Dat hij ditmaal deze wedstrijd in de Eredivisie heeft, is een primeur voor hem. Anders dan bijvoorbeeld Ajax - AZ, Ajax - Feyenoord, PSV - AZ en PSV - Feyenoord floot Gözübüyük dit onderonsje in de Nederlandse competitie nooit eerder.

Ajax

gerelateerd