Ajax O18 duidelijk niet opgewassen tegen Borussia Dortmund

19 oktober 2021, 15:56

Ajax O18 heeft in de Youth League dinsdagmiddag niet bepaald het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht. De talentenploeg kwam een flinke maat tekort tegen de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund. Met een 1-5 nederlaag werd het verschil ook in de score pijnlijk tot uiting gebracht: het was de eerste nederlaag in de groepsfase voor het team van Dave Vos en Steven Pienaar.

De gasten, bij wie de bij Ajax vertrokken Julian Rijkhoff aan de aftrap verscheen, kwamen via een opnieuw ingebrachte corner al na ruim een kwartier op voorsprong. Bradley Fink knikte een scherp aangesneden bal binnen, maar die goal kon nog wel worden weggepoetst door de Amsterdammers. Uit een fraai uitgespeelde aanval maakte Jaydon Banel niet veel later gelijk (1-1, zie onder).

Maar daarna waren het de Duitsers die de klok sloegen en tot in blessuretijd van het duel gevaarlijk bleven. Opnieuw uit een corner viel de 1-2, terwijl in de regen op De Toekomst opnieuw Fink uit een counter het duel al voor de pauze al besliste. In het tweede bedrijf kwamen Tom Rothe (uitgespeelde counter) en Dennis Lütke-Frie (fraaie vrije trap) nog op het scoreformulier namens de gasten, waarmee de nederlaag een pijnlijke gradatie aannam, al had het nog groter kunnen uitvallen als keeper Tom Gerard de Graaff zijn mannetje niet had gestaan. 

Ondanks de nederlaag heeft Ajax nog wel altijd perspectief op het bereiken van de volgende ronde in de Youth League. In Groep C staat BVB door de overwinning bovenaan met zeven punten, gevolgd door Sporting Porutgal (vijf punten) en Ajax (vier punten). Maar de Amsterdammers treffen alle ploegen nog een keer én niet alleen de nummers één gaan door, ook de nummers twee kunnen via de play-offs zich nog plaatsen voor de volgende ronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen