Haps maakt indruk bij Serie A-debuut: "Geweldige balbehandeling"

19 oktober 2021, 16:06

Ridgeciano Haps kan terugkijken op een goed debuut bij Venezia. Maandagavond won die ploeg in eigen huis, met de oud-speler van Feyenoord en AZ in de basis, met 1-0 van Fiorentina.

Een resultaat dat ervoor zorgt dat de Serie A-promovendus uit de degradatiezone klimt. Coach Paolo Zanetti was na afloop lovend over Haps, die door zijn ongrijpbare spel bij drie tegenstanders een gele kaart ontlokte. "Of Haps de man van de wedstrijd was?", begint Zanetti. "Hij is daar zeker een geschikte kandidaat voor. Maar ik vond wel meer spelers heel goed voor de dag komen."

Haps maakte tijdens de zomerse transferwindow de overstap van Feyenoord naar Venezia, maar kwam voor maandag nog niet in actie. Een spierblessure liet hem zijn debuut uitstellen. Zanetti is blij eindelijk een beroep te kunnen doen op de rappe linksachter. "Natuurlijk zijn we dat. Hij brengt ervaring en diepgang in ons elftal. En daarnaast heeft Ridgeciano een geweldige balbehandeling."

Lees ook: Haps deelt emotioneel verhaal over langdurige afwezigheid

Toch ziet Zanetti nog ruimte voor verbetering bij Haps. De oefenmeester lijkt daarbij een kleine sneer uit te delen naar het niveau van de Eredivisie. "Hij moet nog een beetje zijn rol vinden in onze viermansdefensie. Je kunt zien dat Haps uit een andere competitie komt, waarin het tactische aspect minder hoog in het vaandel staat. Maar hij was een opzienbaring vandaag, Ridgeciano is een speler waar we nog veel plezier aan gaan beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen