Woeste Vormer wilde band inleveren: "8 jaar Brugge verpest"

19 oktober 2021 – Ruud Vormer was dit seizoen bereid om zijn aanvoerdersband af te staan bij Club Brugge. De 33-jarige middenvelder is al jarenlang vaste waarde en uitblinker bij de Belgische landskampioen, maar raakte gefrustreerd toen hij in de Champions League tegen Paris Saint-Germain plaats moest nemen op de bank. De ervaren kracht was zo boos, dat hij geen captain meer wilde zijn.

Woeste Vormer wilde band inleveren: "8 jaar Brugge verpest"

De stunt tegen Paris Saint-Germain, dat op 1-1 werd gehouden, gebeurde zonder de inbreng van Vormer. Dat kwam aan als een harde klap, bekent de middenvelder. "Ik ben 33 jaar, ik vind het helemaal niet erg om eens een weekendje buiten de basis te blijven. Ik snap dat. Maar niet in de Champions League, toch? Da's het mooiste wat er is. Zeg dan: Rudy, je speelt tegen Paris, maar daarna ga je er effe uit. Nu zag ik het op de tactische training twee dagen voor de wedstrijd. Ik had een oranje hesje om... Ik keek om mij heen en ik dacht: Hé, dit klopt niet", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws

Vormer vertelt dat hij enorm boos werd op zijn coach. "Ik ben naar het bureau van de trainer gestormd. In zo'n wedstrijd stel je je aanvoerder op, denk ik dan bij mezelf. Op dat moment deed het me heel erg pijn. Ik wilde mijn aanvoerdersband afgeven. Ik vond dat ze in één keer mijn acht jaar bij Brugge hadden verpest. Ik heb gezegd wat ik dacht en voelde, maar het respect voor elkaar is op elk moment gebleven. Weet je, Club Brugge is mijn clubje geworden."

Dinsdagavond wacht voor Vormer en consorten de clash met Manchester City. Met twee goals tegen Kortrijk bewees Vormer dit weekend waarom hij een vaste plek verdient. In totaal staat hij dit seizoen al op vier goals en twee assists in de Belgische competitie.

Eredivisie

gerelateerd