Wijndal is het oneens met Van Gaal: "Heeft hij dat echt gezegd?"

19 oktober 2021 – Owen Wijndal vindt niet dat AZ in de Conference League tegen 'Jut en Jul' speelt. De linksback van de Alkmaarders is het dus oneens met bondscoach Louis van Gaal.

Wijndal is het oneens met Van Gaal: "Heeft hij dat echt gezegd?"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De 70-jarige oefenmeester trok het niveau van het derde Europese bekertoernooi in twijfel, wedstrijden in die competitie zouden niet veel zeggen en enkel belastend zijn voor spelers. "Heeft hij dat echt gezegd?", toont Wijndal zich onwetend tegenover het AD. "Ik denk dat het niet zo is. Natuurlijk: we hadden liever in de Europa League speeld, maar ook in de Conference League doen ploegen alles voor een overwinning."

AZ neemt het donderdag in dat toernooi op tegen het Roemeense CFR Cluj. Geen tegenstander die als 'Jut' of 'Jul' mag worden beschouwd, vindt Wijndal. "Ze staan bovenaan in hun competitie en zijn vorig jaar kampioen geworden. Ze zijn fysiek sterk en kunnen gemeen spelen, overtredinkjes maken bijvoorbeeld. Ze doen er alles aan om te winnen. Er is dus geen reden om ze te onderschatten."

Hoewel AZ dit seizoen dramatisch begon met EL-uitschakeling tegen Celtic en vier nederlagen in vijf competitieduels, heeft de ploeg de weg omhoog gevonden. Afgelopen weekend werd FC Utrecht van het veld geblazen in Alkmaar: 5-1. Wijndal is tevreden, ook met zijn eigen spel. "Ik haal weer een aardig niveau. De samenwerking met Jesper Karlsson gaat ook goed. En ik ben echt fan van Jordy Clasie, hij kan eigenlijk alles. Verdedigen, aanvallen, passen."

Lees ook: Slot reageert op 'Jut en Jul'-uitspraak Van Gaal en 'target' Diallo

Wijndal werd tegen FC Utrecht voortijdig gewisseld door trainer Pascal Jansen, maar zorgen hoeft niemand zich te maken. "Het was uit voorzorg, omdat ik aan het begin van het seizoen een blessure heb gehad. In het kader daarvan snap ik wel dat de trainer me eruit haalde. Ook omdat het toch een zware periode is geweest." AZ kan donderdag tegen CFR Cluj een grote stap zetten richting Europese overwintering: de Alkmaarders gaan aan kop in hun groep met vier punten uit twee duels.

Eredivisie

gerelateerd