SC Cambuur
1 – 4
Vitesse

Van der Vaart geeft mening over 'verschrikkelijke' keuze bij Ajax

19 oktober 2021 – Rafael van der Vaart hoopt dat Steven Berghuis dinsdagavond de voorkeur krijgt als aanvallende middenvelder bij Ajax. De strijd om de nummer 10-positie ligt in de Champions League-clash volledig open, nu ook Davy Klaassen is teruggekeerd van een blessure en klaar is voor negentig minuten.

Van der Vaart geeft mening over 'verschrikkelijke' keuze bij Ajax

Beide spelers stonden afgelopen week in de basis tegen SC Heerenveen, maar dat was omdat Berghuis de plek van Antony rechts voorin innam. "Ik vind dat Ajax een beetje dom is geweest", zegt hij bij Ziggo Sport. "Ze hebben Antony gehouden, David Neres is er ook nog, terwijl Berghuis ook altijd vanaf rechts speelt. Je hebt nu een probleem. Ze noemen het een luxeprobleem, maar dit lijkt mij echt een verschrikkelijke keuze."

Lees ook: 'Dortmund kiest tussen Haller en twee andere spitsen'

Toch heeft de voormalig topmiddenvelder een lichte voorkeur. "Ik zou altijd voor Berghuis kiezen, maar dat heeft te maken met het feit dat hij als voetballer op mij leek. Dat is eigenlijk niet eerlijk, want Klaassen heeft het de laatste maanden ook fantastisch gedaan. Hij zorgt voor de balans, terwijl Berghuis een speler is die meer kan creëren. Hij is de meest creatieve speler bij Ajax."

Berghuis staat al op twee treffers in de Champions League. De linkspoot was trefzeker tegen Sporting Portugal en Besiktas. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan zes punten uit de eerste twee wedstrijden in het nieuwe seizoen van het miljardenbal.

Ajax

gerelateerd