Club Brugge terug op aarde: ruim verlies tegen Manchester City

19 oktober 2021 – Club Brugge heeft de fraaie start in de Champions League geen passend vervolg kunnen geven tegen het Manchester City van Nathan Aké, die ruim een half uur voor tijd in het veld kwam. De Belgische kampioen ging met 1-5 onderuit.

Club Brugge terug op aarde: ruim verlies tegen Manchester City

Bij Club Brugge mocht van de Nederlanders alleen Noa Lang vanaf de aftrap beginnen. Ruud Vormer en Bas Dost kwamen in de respectievelijk 56ste en 79ste minuut binnen de lijnen, toen de wedstrijd al min of meer beslist was. Na ruim een uur ging de Engelse topploeg namelijk al met 0-4 aan de leiding in het Jan Breydel Stadion. En dat terwijl de ploeg van Pep Guardiola al vroeg in de wedstrijd een doelpunt van Rodri door de VAR zag worden afgekeurd door de VAR.

De openingsgoal kwam echter niet veel later: na een fraaie pass van Phil Foden, schoof Joao Cancelo de bal door de benen van Club Brugge-doelman Simon Mignolet. Via een rake penalty van Riyad Mahrez verdubbelde Manchester City de marge nog voor rust. Na de onderbreking draagden ook Kyle Walker en Cole Palmer hun steentje bij. De thuisploeg deed via Hans Vanaken iets terug, een doelpunt dat opvallend genoeg tot veel vreugde leidde bij het Brugse publiek. Het was echter Mahrez die de marge vlak voor tijd weer terugbracht tot vier: oog in oog met Mignolet rondde de oud-speler van Leicester City koelbloedig af.

Lees ook: Woeste Vormer wilde band inleveren: "8 jaar Brugge verpest"

Club Brugge hoeft echter nog niet bij de pakken neer te zitten: door een knap punt in het thuisduel tegen Paris Saint-Germain en een fraaie uitoverwinning bij RB Leipzig, is Europese overwintering nog altijd een realistisch en haalbaar scenario voor de ploeg van trainer Philippe Clement.

UEFA Champions League

gerelateerd