Van der Vaart ziet Malen wereldtop worden: "Hij heeft echt alles"

19 oktober 2021, 22:29

Rafael van der Vaart dicht Donyell Malen een glansrijke toekomst toe. De Nederlandse aanvaller van Borussia Dortmund neemt het met zijn nieuwe club dinsdag in Amsterdam op tegen Ajax.

"Hij is ongelooflijk snel en wendbaar", begint Van der Vaart zijn lofzang bij Ziggo Sport. "Qua potentie denk ik: dit gaat een van de beste spitsen ter wereld worden, daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat hij alles heeft. Als ik dan tóch iets moet zeggen: hij mist alleen nog soms wat kansjes die Erling Haaland wél maakt. Maar ik denk dat hij zijn draai, na een moeizaam begin bij Dortmund, inmiddels wel heeft gevonden."

Van der Vaart snapt goed dat Malen voor Dortmund koos als ideale volgende bestemming na een succesvolle periode in Eindhoven bij PSV. "Dortmund was de beste stap die hij kon maken. Het is wel top, maar niet de ábsolute top. Vanuit Borussia Dortmund kun je doorgroeien naar niveau Real Madrid en FC Barcelona. Ja, ik ben echt helemaal wild van hem."

Lees ook: Matchwinner Malen dolgelukkig: "Hier leef je voor"

In twaalf wedstrijden bij de Duitse topclub kwam Malen tot dusver tot één treffer en één assist. De oud-Ajacied mocht in Amsterdam aan de aftrap verschijnen en samen met de alom gevreesde Haaland spelen. In de eerste helft slaagde het duo er echter niet in de Ajax-defensie aan het wankelen te krijgen. Bij een 2-0 stand werd Malen zeven minuten na rust naar de kant gehaald en vervangen door Thorgan Hazard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen