Liverpool wint na rood Griezmann; hoofdrol Messi

19 oktober 2021, 23:12   Bijgewerkt: 20 oktober 2021, 10:35

Liverpool heeft dinsdag in een heus voetbalgevecht met 2-3 gewonnen bij Atlético Madrid. De ploeg van trainer Jürgen Klopp trok de wedstrijd na een rode kaart voor Antoine Griezmann naar zich toe.

Griezmann was juíst in vorm tegen de Engelse topclub. Nadat Mohamed Salah de bezoekers in de achtste minuut - na een fantastische solo-actie op de rand van de zestien schoot hij binnen - op voorsprong had gebracht, toonde de voormalig spits van FC Barcelona zijn klasse met een treffer. De Fransman was er als de kippen bij om een schot van ploeggenoot Koke te verlengen en achter Liverpool-goalie Allison Becker te werken.

Lees ook: Inter rekent wél af met stuntploeg; Real recht de rug

Nadat Naby Keïta de Premier League-club weer op voorsprong bracht, sloeg Griezmann opnieuw toe. Met een briljante aanname maakte hij de ruimte voor zichzelf vrij en schoot hij buiten bereik van Allison in de verre hoek. Tóch zal Griezmann niet de boeken ingaan als de beste man aan Atlético-zijde. Na onbesuisd inkomen kreeg de spits rood.

Met tien man bleef Atlético knokken voor een resultaat, maar was het uiteindelijk Liverpool dat profiteerde van het overtal. Al moest de winnende vanaf elf meter komen: wie anders dan Salah - die volgens trainer Klopp misschien wel recht heeft op de Ballon d'Or - benutte het buitenkansje en bracht zijn ploeg drie dure punten.

Paris Saint-Germain - RB Leipzig 3-2

Lionel Messi maakte het verschil voor Paris Saint-Germain in het thuisduel tegen het in de Bundesliga dit seizoen kwakkelende RB Leipzig. Eenvoudig ging het niet voor het sterrenensemble uit Parijs. Nadat Kylian Mbappé de score had geopend, was het André Silva die het antwoord gaf namens de Duitsers, die na rust zelfs brutaal de leiding grepen. Nordi Mukiele was het die Keylor Navas passeerde en RB Leipzig liet hopen op een stunt.

Maar een dubbelslag van Messi maakte aan die hoop snel een einde. Van dichtbij rondde hij een aanval via de handen van Leipzig-doelman Péter Gulácsi af, zeven minuten later mocht de kleine Argentijn aanleggen vanaf elf meter. Met een fraaie panenka bewees hij zijn klasse maar weer eens en bezorgde hij zijn ploeg een zwaarbevochten maar niet onbelangrijke overwinning.

Lees ook: Ajax declasseert Dortmund en kan volgende ronde CL ruiken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen