Ajax maakt grote indruk met galavoorstelling tegen Dortmund

20 oktober 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 19 oktober.

Galavoorstelling Ajax tegen Borussia Dortmund

Vooraf was er de vrees voor Erling Haaland, achteraf de hulde voor de galavoorstelling van Ajax. Heersend waren de Amsterdammers. De ploeg van coach Erik ten Hag werd al vroeg in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Marco Reus, maar liet daarna eigenhandig geen spaan heel van de Duitse topclub: 4-0. Door de ruime overwinning kan Ajax al ruiken aan overwintering in de Champions League.

Liverpool en Paris Saint-Germain trekken doelpuntrijke duels naar zich toe

Ook Liverpool en Paris Saint-Germain pakten dure punten in de strijd om het bereiken van de volgende ronde. Liverpool trok de uitwedstrijd bij Atlético Madrid na een rode kaart van Antoine Griezmann naar zich toe, Paris Saint-Germain zag Lionel Messi doen waarvoor hij naar de Franse hoofdstad is gehaald. Met een Panenkastrafschop maakte de kleine Argentijn het winnende doelpunt.

Nederlanders Internazionale winnen van stuntploeg

Waar Sheriff Tiraspol vorige maand nog de wereld veroverde met een door niemand voor mogelijk gehouden overwinning bij Real Madrid, was de ploeg voor Internazionale toch écht een maatje te klein. De ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij was in het eigen Giuseppe Meazza met 3-2 te sterk, waardoor ook deze Nederlanders weer wat steviger mogen dromen van de volgende ronde in de Champions League.

Van der Vaart dicht Malen wereldtop toe

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, gaat Donyell Malen de wereldtop bereiken. De Nederlandse aanvaller van Borussia Dortmund kon in het met 4-0 verloren Champions League-treffen bij Ajax niet veel voor elkaar boksen, maar steekt wel de lof van de oud-international in zijn zak. Malen werd in Amsterdam zeven minuten na rust gewisseld, maar heeft volgens Van der Vaart 'echt alles'.

Club Brugge weer met beide benen op de grond

Belgisch landskampioen Club Brugge begon op sterke wijze aan het Champions League-avontuur. Eerst behaalde het een verdienstelijk punt tegen Paris Saint-Germain, daarna won de ploeg van Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost op bezoek bij RB Leipzig. Tegen Manchester City was blauw-zwart echter niet opgewassen: mede door twee treffers van Riyad Mahrez werd het 1-5 voor de bezoekers.

Sporting mag blijven hopen op overwintering

In de poule van Ajax deed Sporting Portugal goede zaken. Op bezoek bij Besiktas won de Portugees landskampioen met 2-3. Aanvoerder Sebastián Coates scoorde twee keer. Door de overwinning gaat Sporting over de Turken heen en mag het op zijn minst blijven hopen op een vervolg in de Europa League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen