Pasveer groeit uit tot grootste Haaland-beul ooit

20 oktober 2021 – Remko Pasveer heeft na de verpletterende zege van Ajax op Borussia Dortmund (4-0) een bijzonder fraai record te pakken. De 37-jarige sluitpost wist met drie reddingen een treffer van het Noorse doelpuntenfenomeen Erling Haaland te voorkomen en groeide daarmee uit tot de grootste beul ooit voor de superspits.

Pasveer groeit uit tot grootste Haaland-beul ooit

Nog nooit wist een doelman in de Champions League namelijk drie schoten op doel van het fenomeen te keren. Pasveer bracht voor rust bijzonder knap redding nadat Haaland in de diepte werd gelanceerd. De spits haalde hard uit, maar zag Pasveer zijn doel schoonhouden. Ook na rust greep de ervaren en bekritiseerde doelman twee keer goed in.

Lees ook: Duitse media verliefd op Ajax: 'Dortmund onder de bus gegooid'

"Dat zegt genoeg, toch", glimlachte Pasveer in gesprek met RTL 7. Haaland was voor Pasveer de beste spits die hij de afgelopen jaren trof. "Het is enorm moeilijk tegen hem, want op lange afstand is hij ongelofelijk snel. Daarom was het aan ons de taak om Dortmund weinig tot geen ruimte te geven, waardoor ze de pass niet konden geven."

In gesprek met Ziggo Sport reageerde Pasveer op de harde kritiek die hij de afgelopen weken kreeg. Tegen Sporting Portugal ging de ervaren doelman nog pijnlijk in de fout. "De kritiek van buitenaf interesseert me niet, ik ben hier bezig. Wat andere mensen over mij zeggen, moeten ze lekker zelf weten."

Ajax

gerelateerd