Uitblinker Berghuis: "Ik voelde dat ik er lekker in zat"

20 oktober 2021 – Steven Berghuis bewees dinsdagavond het gelijk van zijn coach Erik ten Hag. De 29-jarige linkspoot kreeg tegen Borussia Dortmund de voorkeur boven concurrent Davy Klaassen en leidde zijn ploeg met een sterk optreden naar de eclatante 4-0 overwinning. Berghuis genoot van het spel van zijn ploeg.

Uitblinker Berghuis: "Ik voelde dat ik er lekker in zat"

Met 26 van zijn 26 aangekomen passes was Berghuis de enige speler die foutloos het rustsignaal haalde. Berghuis versnelde continu het spel, vond openingen en was dominant aanwezig. "Het was een mooie avond", vertelde Brghuis tegen RTL 7. "Ik denk dat we vanavond erg goed hebben gespeeld en dat het publiek met een tevreden gevoel naar huis gaat."

Volgens Berghuis was Ajax direct overtuigend. "We waren enorm goed aan de bal en creëerden enorm veel kansen. Bovendien hadden we diepte in ons spel. Wat we goed deden, was dat we de bal niet snel verloren. Dan breng je Dortmund namelijk in hun kracht. Juist als we de bal hebben brengen we Dortmund in hun zwakte', aldus de aanvallende middenvelder.

Ook over zijn eigen optreden was Berghuis zeer tevreden. "Het is natuurlijk heel lekkr als je op dit podium kan leveren. Zelf voelde ik ook dat ik er lekker in zat."

Ajax

gerelateerd