Malen treurt na afgang: "Dit was een vreselijke avond"

20 oktober 2021, 09:33

Donyell Malen kon dinsdagavond niet voorkomen dat zijn Borussia Dortmund een uiterst pijnlijke nederlaag moest slikken in de Champions League. De Duitsers werden op bezoek bij Ajax compleet overrompeld en werden met de 4-0 nederlaag nog gespaard. Malen was onder de indruk van zijn oude ploeg.

De 22-jarige aanvaller speelde jarenlang in de jeugd van Ajax, maar brak via Arsenal door bij PSV. Met Dortmund keerde hij terug in Amsterdam, maar dat werd een pijnlijke ervaring. "Dit was een vreselijke avond", treurde Malen na afloop voor de camera van RTL 7. "Ajax was enorm sterk aan de bal en wij konden daar weinig tegenover stellen. Zij hebben meer dan verdiend gewonnen."

Daar sloot Malen's coach Marco Rose zich bij aan. "We wisten dat Ajax goed is, maar ze zijn echt heel erg goed. Ons begin was nog wel aardig, maar daarna begon Ajax pas echt te draaien. In de rust hoopten we dat er nog wat mogelijk was, maar na rust werden onze benen steeds zwaarder", aldus de coach, die zijn ploeg een 4-0 nederlaag zag slikken.

Rose was na afloop vooral complimenteus over doelman Remko Pasveer, die met drie reddingen op schoten van Erling Haaland de hoofdrol greep. "Hun doelman was echt goed. We moeten hier snel van leren." Over twee weken wacht de return in Duitsland.

Lees ook: Pasveer groeit uit tot grootste Haaland-beul ooit

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen