Schokkend: Belgische City-fan vecht voor leven na gevecht

20 oktober 2021 – Bizarre berichten uit België: een supporter van Manchester City is dinsdagavond na de wedstrijd tussen Club Brugge en City in elkaar geslagen. Het gaat om een Belgische aanhanger van de Engelse grootmacht. De 63-jarige man uit Meerbeke vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis.

Schokkend: Belgische City-fan vecht voor leven na gevecht

Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De Engelse landskampioen won de Champions League-ontmoeting met Brugge dinsdagavond met klinkende cijfers: 1-5. Op een parkeerplaats werd de 63-jarige man na afloop van dat duel aangevallen door harde kern-leden van Club Brugge. Het is niet duidelijk of de supporters zijn opgepakt.

Volgens de zoon van het slachtoffer, die bij een fanclub van Manchester City zit, werd zijn vader aangevallen omdat hij een sjaal van de Engelse club droeg. 'We hopen dat de daders gevonden én bestraft worden. We waren overal in Engeland en de rest van Europa, nooit agressie. We komen één keer in België en je wordt voor dood achtergelaten', schrijft hij op Facebook.

Club Brugge heeft in de loodzware poule met City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig al vier punten verzameld. Tegen City slikte de Belgische landskampioen echter een flinke nederlaag. Hans Vanaken deed in de slotfase nog iets terug, maar kon de 1-5 niet meer voorkomen.

UEFA Champions League

gerelateerd