SC Cambuur
1 – 5
Vitesse

Ajax riskeert boete, maar miljoenen stromen binnen

20 oktober 2021 – Ajax kan binnenkort een flinke boete van de UEFA op de deurmat verwachten, zo schrijft De Telegraaf. Supporters van Ajax en Borussia Dortmund staken voorafgaand aan de wedstrijd veel vuurwerk af, iets dat verboden is tijdens Europese wedstrijden. Door de fakkelzee moet Ajax een flink bedrag betalen.

Ajax riskeert boete, maar miljoenen stromen binnen

De supporters van Ajax waren namelijk in gevaar, zo zal de UEFA concluderen. De supporters van Ajax toonden een enorm spandoek en staken daaronder fakkels af, waardoor er een grote kans was op een branduitbraak. Ook zorgde het vuurwerk in de eerste minuten van de wedstrijd voor flink wat rookontwikkeling, waardoor de wedstrijd in de openingsfase niet goed zichtbaar was.

Toch zullen de inkomsten van de Amsterdammers groter zijn dan de kosten. Iedere overwinning in de Champions League levert 2,8 miljoen euro op. Een snelle rekensom leert dat Ajax dit seizoen alleen al 8,4 miljoen euro heeft verdiend met het winnen van de wedstrijden. Voor het Champions League-startbewijs ontvingen de Amsterdammers eerder al 15,64 miljoen euro, terwijl Ajax uit de marketingpool ook 25 miljoen euro ving.

Ajax is bovendien zeer dichtbij een plek in de volgende ronde van het miljardenbal. Overwintering brengt liefst 9,6 miljoen euro in het laatje. Met negen punten uit drie duels lijken de Amsterdammers nog één zege nodig te hebben om zich te verzekeren van een plek in de volgende ronde van het miljardenbal.

Ajax

gerelateerd