BREAKING | Newcastle ontslaat Bruce en opent topcoach-jacht

20 oktober 2021, 11:46

Newcastle United heeft Steve Bruce ontslagen. Zijn vertrek hing sinds de miljoenenovername van de Engelse nummer negentien al dagenlang in de lucht, maar de coach zat afgelopen weekend alsnog op de bank. De 2-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur werd hem uiteindelijk fataal. Assistent-coach Graeme Jones neemt voorlopig de honneurs waar.

Het ontslag van Bruce was onvermijdelijk. Niet alleen omdat hij met Newcastle dramatisch aan het nieuwe seizoen is begonnen, maar ook omdat Newcastle United barst van de ambities. De Engelse middenmoter wil aan de hand van een topcoach de komende jaren de wereldtop bestormen. Dankzij de overname door een dubieus consortium uit Saoedi-Arabië zijn daarvoor op korte termijn miljarden beschikbaar.

Volgens Newcastle United is het besluit in goed onderling overleg genomen. 'De club wil haar dankbaarheid uitspreken voor alles wat Steve voor deze club heeft betekend en we wensen hem succes in het verdere verloop van zijn carrière', aldus Newcastle. Bruce: "Ik ben dankbaar dat ik hier als coach heb mogen werken. Newcastle United is een unieke voetbalclub."

Voor de functie bij Newcastle zijn de laatste weken veel namen genoemd. Zo worden Frank Lampard, Steven Gerrard en Antonio Conte bijvoorbeeld in verband gebracht met de club aan de Engelse kust. De nieuwe trainer moet Newcastle United behoeden voor degradatie. De club bezet momenteel namelijk de teleurstellende negentiende plaats in de Premier League.

De zestigjarige Bruce, die waarschijnlijk een ontslagpremie meekrijgt, is een legende in het Engelse voetbal. Als coach werkte hij al bijna drie decennia voor clubs als Sheffield United, Wigan Athletic en Aston Villa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen