Vader Pasveer genoot: "Hij knokt zich altijd terug"

20 oktober 2021, 16:29

Remko Pasveer kreeg de afgelopen tijd de nodige kritiek te verduren, maar kreeg dinsdagavond ook de lof die hem toekwam. Bij het geweldige optreden van Ajax tegen Borussia Dortmund hield de doelman met enkele knappe reddingen de nul. Dit onder het toeziend oog van vader Eddie Pasveer: "Het was echt een heel aparte belevenis."

Pasveer senior kwam daags na het goede optreden van Pasveer aan het woord in De Gelderlander. "Ik voelde wel spanning", blikte hij terug. "Ik hoopte vooral dat hij geen fouten zou maken. Dat het dan zo gaat, is niet normaal", doelde hij op de hoofdrol van zijn zoon. Vooral zijn redding vlak voor rust - de stand was toen 2-0 - vond hij geweldig. "Een wedstrijd kan zomaar kantelen als Haaland scoort. De oorzaak had dan bij Remko kunnen komen te liggen."

De prestatie van Pasveer was ook een antwoord op de kritiek na zijn mindere wedstrijden. Zo hield hij in de eerste Champions League-wedstrijd door een blunder niet de nul tegen Sporting Portugal. "Het is altijd zo geweest", zei Eddie Pasveer over die kritiek. "Bij Heracles, bij Go Ahead Eagles, bij Vitesse. Hij is al vaak afgeschreven, maar knokt zich altijd terug. Remko is een keeper die risico's neemt en snel denkt. Dat kan ook fout gaan."

Tegen Dortmund was dat dus bepaald niet het geval. "Euforische momenten. Helemaal als je de reactie in het stadion hoort en je weet dat hij onder een vergrootglas ligt. Ik werd vanmorgen echt heel lekker wakker. Het was de kers op de taart. Maar hij is er nog niet: de komende weken worden weer belangrijk." Zo moet Pasveer komende zondag met Ajax opnieuw aan de bak. Dan komt om 16:45 uur PSV op bezoek. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen