PSV woest op supporters na UEFA-boete en wil schade verhalen

20 oktober 2021, 16:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is door de UEFA gestraft voor het wangedrag van enkele supporters in de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz. De club moet een boete betalen van 33.625 euro, zo werd op de eigen website aangekondigd. Algemeen directeur Toon Gerbrands reageerde met een duidelijk statement.

De club werd bestraft nadat meegereisde supporters in het stadion van Sturm Graz vernielingen hebben aangericht. Ook zouden zij voorwerpen op het veld hebben gegooid. Op de website van PSV werd benadrukt dat het niet de eerste keer is dat het gedrag van (bepaalde) supporters een sanctie oplevert. Gerbrands stelde dat ook dat er 'een grens is bereikt'.

"Wij accepteren het niet langer dat mensen zich uit naam van PSV misdragen, zeker niet als wij te gast zijn", werd Gerbrands geciteerd. "Dit wangedrag valt niet onder supporten en ik wil dat het voorgoed stopt. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de Oostenrijkse autoriteiten en met Sturm Graz en zetten alles op alles om de daders te identificeren. De boete zullen wij op hen verhalen."

PSV is overigens niet bepaald de enige Nederlandse club die door de UEFA is bestraft. Dinsdag kreeg Feyenoord al een boete opgelegd van meer dan 50.000 euro en ook Ajax kan door het vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd tegen Borussia Dortmund [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/392120/ajax-riskeert-boete-maar-miljoenen-stromen-binnen/,_blank,op een dergelijke sanctie rekenen].

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen