Koeman kiest voor Luuk de Jong in cruciaal CL-duel Barcelona

20 oktober 2021, 17:37   Bijgewerkt: 20 oktober 2021, 17:43

Luuk de Jong krijgt woensdagavond weer de kans om zich te bewijzen in het shirt van FC Barcelona. In het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev koos trainer Ronald Koeman voor zijn landgenoot in zijn basisopstelling. Ook Frenkie de Jong en Memphis Depay staan uiteraard aan de aftrap.

Luuk de Jong lijkt tegen Dinamo Kiev in de punt van een driemansvoorhoede te beginnen. Daarmee schuift Memphis naar de linkerkant en speelt Sergino Dest wederom als rechtsbuiten. Ansu Fati, die pas kort terug is van een langdurige blessure, begint op de bank.

Daarnaast wijzigde Koeman zijn basiself op nog twee plaatsen ten opzichte van de 3-1 competitiezege op Valencia van afgelopen weekend. Sergi Roberto wordt op rechtsback vervangen door Oscar Mingueza, terwijl de plek van de geschorste Eric Garcia wordt ingevuld door Clement Lenglet. 

Tegen Dinamo Kiev staat veel op het spel voor de Catalanen, nadat de eerste twee Champions League-duels nul punten opleverden. Verliest de ploeg van Koeman opnieuw, dan kan overwintering in het toernooi wel eens een heel lastige missie gaan worden. De thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev begint om 18.45 uur. 

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Gavi, Busquets, F. de Jong; Dest, L. de Jong, Memphis

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen