Slot, Schmidt en Letsch gaan in op topprestatie Ajax

20 oktober 2021 – Waar de overige vier Nederlandse clubs donderdag hun Europese duel spelen, zagen zij Ajax dinsdag al het goede voorbeeld geven. De overtuigende 4-0 zege op Borussia Dortmund maakte indruk op de pers en ook de trainers die morgen in actie komen, werden dan ook gevraagd naar dat optreden.

Slot, Schmidt en Letsch gaan in op topprestatie Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Te beginnen met Roger Schmidt, die het zondag met PSV opneemt tegen de Amsterdammers. Aan dat duel wilde hij met eerst AS Monaco op het programma nog niet denken. "Voor ons is deze wedstrijd nog crucialer dan die tegen Ajax. Waarom? Omdat de poulefase van de Europa League over zes duels gaat en in de eredivisie 34 duels gespeeld worden." Schmidt vond Ajax goed spelen, maar zag vooral Dortmund tegenvallen. "Dortmund was ver verwijderd van hun topniveau, dus het was een makkelijke wedstrijd voor Ajax. Zij speelden erg goed."

Arne Slot speelt donderdag met Feyenoord ook tegen een Duitse tegenstander, Union Berlin, maar wilde de vergelijking met Ajax - Borussia Dortmund niet aan. "Die twee wedstrijden zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Dortmund is een aanvallend ingesteld team, dat veel ruimtes weggeeft. Union Berlin heeft een heel andere manier van spelen. Daarbij komt dat Ajax al vier jaar met een bepaalde manier van spelen bezig is. Wij nog maar vier maanden. Dat wij er ook naartoe willen om met Feyenoord op het allerhoogste niveau zo dominant te zijn, is een gegeven."

Vitesse-trainer Thomas Letsch genoot vooral van het optreden van Remko Pasveer, die vorig seizoen nog zijn speler was. "Ik hoorde dat er wat kritiek op Remko was, maar volgens mij hebben ze tot nu toe pas drie tegendoelpunten. Ook gisteren heeft hij het geweldig gedaan. Hij maakte geen fouten en ik heb drie heel goede reddingen gezien. Ik kan trots zijn, want wij hebben hem naar dit niveau gebracht", lachte hij vervolgens. Serieuzer: "Nee, dat is niet waar. Remko heeft een heel goed seizoen gespeeld bij ons. Hij verdient het om bij Ajax onder de lat te staan. Ik ben blij voor hem."

Reacties

Ajax

gerelateerd