Van Bommel volgende coach in problemen: zesde domper op rij

20 oktober 2021, 20:35

De Nederlandse coaches zijn in de grote competities al niet erg goed vertegenwoordigd en nu begint ook de positie van Mark van Bommel stukje bij beetje meer te wankelen. In de Champions League-ontmoeting met Red Bull Salzburg verloor het met 3-1, wat alweer de zesde wedstrijd op rij zonder zege voor Wolfsburg betekent. In de competitie is de vrije val al ingezet, maar in de Champions League is er nog altijd geen man overboord.

Wolfsburg verzamelde in de twee eerdere Champions League-wedstrijden pas twee punten tegen Sevilla en Lille en dus was een overwinning op de Oostenrijkers hard nodig. De laatste overwinning dateert alweer van begin september voor Van Bommel, maar dat besef leek hij niet helemaal teweeg te hebben gebracht bij zijn spelers. Binnen drie minuten stond het namelijk al op achterstand.

Dat was te wijten aan een enorm slaapmoment van back Kevin Mbabu. De Zwitser vergat in de bal te komen en werd zodoende afgetroefd door Karim Adeyemi. Binnen het kwartier rechtte Wolfsburg de rug nadat Lukas Nmecha een strakke corner van Maximilian Arnold heel licht had getoucheerd. Na rust liep echter alsnog alles in de soep voor de Duitsers. Een matig weggewerkte corner werd uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd door Noah Okafor en tegen het einde werd het ook nog 3-1.

Wederom was de geheel vrijstaande Okafor de doelpuntenmaker en daardoor blijft Wolfsburg op twee punten hangen. Sevilla (eveneens twee punten) en Lille (slechts één punt) spelen later op de avond nog tegen elkaar. Salzburg (zeven punten) heeft ruim de leiding genomen in de poule, maar desondanks houdt Wolfsburg nog zicht op overwintering. Toch moet Van Bommel zich wel lichtelijk zorgen gaan maken, want nadat het na vier wedstrijden fier aan kop ging in de Bundesliga, heeft het nu een dramatische reeks neergezet.