Luuk de Jong uitgefloten: 'Het geduld van Camp Nou is op'

20 oktober 2021, 21:52

Hoewel hij pas zes keer in actie kwam voor FC Barcelona, lijkt het publiek al genoeg te hebben gezien van Luuk de Jong. In de Champions League-ontmoeting met Dynamo Kiev kreeg hij van Ronald Koeman weer eens een kans in de basis, maar hij werd na een halfuur door een deel van het publiek uitgefloten. Koeman verloste de spits na een helft uit zijn lijden door hem te wisselen.

De transfer van De Jong naar FC Barcelona van afgelopen zomer verbaasde vriend en vijand. De spits kon bij zijn toenmalige club Sevilla meestal niet op een basisplaats rekenen, maar toch had de Spaanse grootmacht interesse in de diensten van De Jong. Hij maakte tot dusver één doelpunt, maar zijn vertoonde spel valt niet in de smaak bij het publiek.

Ook de Spaanse media concludeerden dat het geduld op begint te raken. Marca schreef dat hij niet laat zien wat hij kan. 'Hij benut zelfs zijn kopkansen niet, terwijl dat juist zijn specialiteit zou moeten zijn. Het publiek in Camp Nou kan maar moeilijk accepteren dat de afgelopen jaren Luis Suarez, David Villa, Zlatan Ibrahimovic en Samuel Eto'o in de spits hebben gelopen en daar nu Luuk de Jong staat.'

Lees ook: Koeman kiest voor Luuk de Jong in cruciaal CL-duel Barcelona

Ook Mundo Deportivo was kritisch op het optreden van De Jong. 'Het geduld van Camp Nou met Luuk de Jong is op. Hij was weliswaar de meest dreigende speler, maar door de gemiste kansen kwam er al snel gefluit vanaf de tribunes.' Ondanks dat het De Jong niet lukte om het net te vinden, won Barcelona wel. Het boekte een nipte 1-0 zege op Dynamo Kiev.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen