NEC hekelt burgermeester na uitspraak over intrekken vergunning

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 oktober 2021 – NEC is niet te spreken over de manier van handelen van de burgermeester van Nijmegen (Hubert Bruls). Na de incidenten na afloop van de Gelderse derby, reageerde Bruls vlijmscherp richting de supporters en de club. Zo sprak hij onder meer over het intrekken van de vergunning. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten van de club uit Nijmegen.

NEC hekelt burgermeester na uitspraak over intrekken vergunning

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Direct na afloop van de wedstrijd bekogelden supporters buiten het stadion de politie met vuurwerk en stenen. Een politiebusje werd vakkundig gesloopt en een journalist werd aangereden door een scooter. Bij Omroep Gelderland reageerde Bruls op de raddraaiers. "Wat er gebeurd is na de wedstrijd is een schande voor onze stad. Wat mij betreft krijgt iedereen die zondag betrapt is een levenslang stadion- en omgevingsverbod. Zo niet, dan trek ik de vergunning van NEC in."

Het communicatieteam van NEC kwam daarop met een reactie. Woordvoerder Nick van der Cammen reageerde verbaasd op de uitspraken. "Allereerst willen we benadrukken dat hetgeen zich afgelopen zondag heeft afgespeeld, absoluut niet door de beugel kan. Maar we hebben met verbazing kennisgenomen van de uitspraken van Bruls. Met zulke teksten lopen we vooruit op de evaluatie die nog moet plaatsvinden én worden er verwachtingen opgelegd met zeer verstrekkende gevolgen. Dat lijkt ons niet de bedoeling."

Lees ook: NEC speelt dit jaar niet meer in De Goffert

Zo vindt de club dat de burgermeester had moeten wachten tot de partijen om tafel hadden gezeten. "Dat is ook logisch, want zo hoor je met elkaar te communiceren en niet in het openbaar. Zo zijn we ook gewend bij NEC te werken." De Nijmegenaren verloren zondag de derby van Vitesse met 0-1. Daarnaast stortte een deel van de tribune in, waardoor NEC dit jaar niet meer in De Goffert kan spelen. Zo is er nog een hoop te bespreken met de burgermeester.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd