Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

Forse smet op simpele zege Chelsea; Juventus ontsnapt

20 oktober 2021 – Chelsea en Juventus hebben woensdagavond in groep H geen fout gemaakt tegen respectievelijk Malmö FF en Zenit Sint-Petersburg. De wijze waarop beide overwinningen tot stand kwamen, was echter een wereld van verschil. Waar Chelsea een bijzonder eenvoudige zege boekte, sloeg Juventus pas in de slotfase toe. 

Forse smet op simpele zege Chelsea; Juventus ontsnapt

Chelsea - Malmö FF 4-0
De missie van Chelsea tegen Malmö was vooral om het voorbeeld van Juventus en Zenit te volgen. De ploeg van oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson verloor in de eerste twee wedstrijden met respectievelijk 0-3 en 4-0 en moest dus ook tegen de regerend Champions League-winnaar vrezen voor een dergelijk resultaat.

Dat resultaat kwam er ook. Al na negen minuten wist Andreas Christensen een voorzet van Thiago Silva knap binnen te schieten. Het was het startschot van een ruime 4-0 zege, waarbij ook Kai Havertz na een fraaie voorbereiding van Callum Hudson-Odoi trefzeker was en Jorginho van elf meter voor de andere twee treffers zorgde.

De enige smet op de makkelijk avond van Chelsea was het uitvallen van spitsen Romelu Lukaku en Timo Werner. Eerstgenoemde viel halverwege de eerste helft uit na een felle tackle en kort voor rust volgde ook Werner, bij wie het in de hamstring leek te schieten. Voor het resultaat tegen de Zweden maakte het niet uit, maar de vraag is wel hoe ernstig de blessures van de twee zullen blijken.

Zenit Sint-Petersburg - Juventus 0-1
In Rusland had Juventus, met Matthijs de Ligt terug in de basis, een stuk meer moeite met Zenit Sint-Petersburg. Die ploeg ging eerder zelf bij Chelsea nipt met 1-0 onderuit. De ontmoeting met Juventus leverde aan beide kanten negentig minuten lang amper kansen op. Weston McKennie was waarschijnlijk het dichtst bij een doelpunt, maar hij stuitte op doelman Stanislav Kritsyuk.

Zo leek een punt het maximaal haalbare voor De Oude Dame, tot een paar minuten voor tijd Dejan Kulusevski toch nog toe kon slaan. De Zweed raakte de bal uit een voorzet net voldoende om Kritsyuk dit keer kansloos achter te laten. Via de paal viel de winnende treffer laat in de wedstrijd toch nog binnen. Zo behoudt Juventus ook na drie wedstrijden de perfecte status en gaat het met negen punten aan kop in groep H. 

UEFA Champions League

gerelateerd