Koeman is kritisch na zege en toont begrip voor uitfluiters

20 oktober 2021 – Met een 1-0 zege op Dinamo Kiev deed het FC Barcelona van Ronald Koeman woensdagavond wat het moest doen, maar dat stemde bij de oefenmeester nog niet tot tevredenheid. Na afloop stond hij namelijk geïrriteerd de pers te woord. Dat had alles te maken met de manier waarop zijn ploeg enkele grote kansen om zeep hielp. 

Koeman is kritisch na zege en toont begrip voor uitfluiters

"We domineerden de wedstrijd, maar dan moet je die kansen ook afmaken", werd Koeman na afloop geciteerd door Marca. "We hielden ze te lang in leven. Gelukkig deden we het verdedigend erg goed, maar na een uur hadden we gewoon met 3-0, 4-0 voor moeten staan."

In het bijzonder mag Luuk de Jong zich de kritiek van zijn trainer aanrekenen. De spits kreeg veruit de meeste mogelijkheden van alle Barça-spelers, maar kwam niet tot scoren. Het leidde tot een fluitconcert van het publiek. "Ik begrijp dat de fans teleurgesteld zijn, want dat ben ik ook", zei Koeman, die het daarbij overigens niet specifiek over De Jong had. 

Lees ook: Luuk de Jong uitgefloten: 'Het geduld van Camp Nou is op'

De zege van Barcelona was overigens een uiterst belangrijke. Niet alleen omdat het daarmee zicht houdt op overwintering in de Champions League, maar ook omdat het zich zo met een goed gevoel kan voorbereiden op de kraker tegen Real Madrid. "Wij zijn zeker in staat om El Clásico te winnen", zei Koeman desgevraagd. "Waarom niet?" Het duel staat zondag om 16:15 uur op het programma. 

UEFA Champions League

gerelateerd