SC Cambuur
1 – 6
Vitesse

Van Bommel na nieuwe domper: "Doet iets met het vertrouwen"

21 oktober 2021 – Mark van Bommel zag zijn VfL Wolfsburg woensdagavond in de Champions League met 3-1 verliezen bij RB Salzburg. De Nederlandse oefenmeester heeft inmiddels al zeven wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Toch is er volgens de trainer geen man overboord.

Van Bommel na nieuwe domper: "Doet iets met het vertrouwen"

In Salzburg kwam Wolfsburg al na drie minuten op achterstand. "Ik denk dat we niet scherp waren in de eerste minuten, maar daarna hebben we gespeeld hoe we dat graag willen. We kwamen verdiend op 1-1, maar in de tweede helft hebben we niet meer gespeeld zoals voor de rust. Als je dan zo verdedigt, verlies je hier met 3-1", vertelde Van Bommel na afloop op de persconferentie.

Na drie wedstrijden is Wolfsburg hekkensluiter in groep G, al zijn de verschillen klein. "We hadden er liever beter voor gestaan, we hebben pas twee punten. We weten dat we onze twee thuiswedstrijden sowieso moeten winnen, dan komen we op acht punten. Daarna hebben we ook nog een uitwedstrijd. Ik had vandaag ook graag een punt meegenomen, maar ik vind niet dat we daar recht op hadden."

Zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd, in eigen huis tegen SC Freiburg. "Toen we in het begin vier keer achter elkaar wonnen, deden we hetzelfde als we nu doen. Alleen hebben we nu zeven keer achter elkaar niet gewonnen. Natuurlijk doet dat iets met het vertrouwen, dat is logisch. We blijven mensen. We zullen goed voorbereid moeten zijn op de volgende wedstrijd. Het gaat in het voetbal om kleine dingen."

Bundesliga

gerelateerd