Oranje Leeuwinnen in actie, topper tussen ADO en Excelsior

22 oktober 2021, 10:11

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 22 oktober.

Wedstrijden

Willem II - Fortuna Sittard (20.00 uur)

Het verschil tussen Willem II en Fortuna Sittard is voorafgaand aan deze wedstrijd liefst negen punten in het voordeel van de Tilburgers. De ploeg van trainer Fred Grim staat op de vierde plek en wil graag in het linkerrijtje blijven. De tegenstander uit Limburg is de nummer veertien van de ranglijst en wil zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen van de Eredivisie. Een driepunter is voor beide ploegen dus erg belangrijk in het Koning Willem II Stadion.

ADO Den Haag - Excelsior (20.00 uur)

In de top van de Keuken Kampioen Divisie is het dringen geblazen. De verschillen zijn klein en ook ADO Den Haag (7e) en Excelsior (2e) zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Beide clubs hopen aanspraak te maken op directe promotie en dan is iedere overwinning belangrijk. De Hagenaars hebben al een periodetitel op zak, maar kregen wel zes punten in mindering. De Rotterdammers zijn op hun beurt aan de hand van topscorer Thijs Dallinga uit de startblokken geschoten.

Cyprus - Oranje Leeuwinnen (20.45 uur)

Na een gelijkspel tegen Tsjechië (1-1) en een overwinning op IJsland (0-2) hervatten de Oranje Leeuwinnen hun jacht op een WK-ticket op Cyprus. Daar staat namelijk de volgende kwalificatiewedstrijd op het programma voor de ploeg van bondscoach Mark Parsons. De Engelse oefenmeester kende echter geen fijne voorbereiding op de wedstrijd. Hij miste het vliegtuig en kwam donderdag pas laat aan in Larnaca. Tegenstander Cyprus staat na twee wedstrijden op nul punten.

Arsenal - Aston Villa (21.00 uur)

Arsenal kent een pittig seizoen en staat na acht wedstrijden op de twaalfde plek van de Premier League. De fans hopen zich volgend voetbaljaar weer in Europa te melden, maar dan zal hun ploeg wel wedstrijden moeten gaan winnen. In het eigen Emirates Stadium opent Arsenal het bomvolle voetbalweekend met een thuiswedstrijd tegen Aston Villa. De club uit Birmingham heeft een puntje minder dan de Londenaren en wil ook snel richting het linkerrijtje. Dan is een driepunter belangrijk.

Voetbal op tv

20.00 uur Voetbal op Vrijdag, ESPN, live schakelprogramma van alle wedstrijden

20.00 uur Willem II - Fortuna Sittard, ESPN 2, live verslag van dit duel in de Eredivisie

20.00 uur ADO Den Haag - Excelsior, ESPN 3, live verslag van dit duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.30 uur FSV Mainz - FC Augsburg, YouTube Bundesliga, live verslag van dit duel in de Bundesliga

20.30 uur Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur Cyprus - Nederland, NPO3, live verslag van dit duel in de strijd voor WK-kwalificatie

21.00 uur Arsenal - Aston Villa, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen