Boscagli treft ploeg uit geboortestad: "Een speciale club voor mij"

21 oktober 2021, 10:05   Bijgewerkt: 21 oktober 2021, 10:12

Olivier Boscagli speelt vanavond (21.00 uur) met PSV in het eigen Philips Stadion tegen AS Monaco. In groep B van de Europa League is het een belangrijke wedstrijd in de strijd om overwintering. Voor Boscagli is het treffen met de Monegasken sowieso erg bijzonder.

"Ik ben zelf in Monaco geboren. Ik vind het mooi om dan nu tegen die club te mogen spelen", aldus de PSV'er via de clubkanalen. "Het is zeker een speciale club voor mij. Ze zijn wereldwijd bekend en hebben in 2004 de finale van de Champions League bereikt. Ik keek vroeger alle wedstrijden en ging ook vaak naar het stadion. Het is echt een grote club."

Boscagli speelde in Frankrijk niet bij Monaco, maar was wel actief bij OGC Nice en Nîmes Olympique. Toch kent hij de Monagasken goed en dat kan in het voordeel van de Eindhovenaren zijn. "Monaco heeft een goed team met jonge talenten en spelers die bij andere Franse clubs ervaring opdeden. Ze kunnen er gevaarlijk uitkomen, we zullen daarom goed moeten blijven opletten."

Het is alleen nog de vraag op welke positie Boscagli zal spelen. Door de afwezigheid van Ibrahim Sangaré is er een plekje vrij op het middenveld. "De trainer weet dat ik ook op die positie kan spelen. Maar dat geldt ook voor Davy Pröpper, Guti en Ryan Thomas. Armando Obispo is achterin op veel plekken inzetbaar. Het is aan de trainer om een beslissing te nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen