Feyenoord komt met statement na aanval op bestuur Union Berlin

21 oktober 2021, 11:00

Feyenoord heeft via de officiële kanalen vol afschuw gereageerd op de gebeurtenissen van woensdagavond in Rotterdam. Afgevaardigden van Union Berlin werden in eetgelegenheid De Huismeester namelijk aangevallen. In een statement bieden de Rotterdammers hun excuses aan.

"Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden. De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen", is te lezen op de website.

Lees ook: Clubleiding Union Berlin aangevallen bij horecabezoek Rotterdam

In De Huismeester werden onder meer voorzitter Dirk Zingler, algemeen directeur Oskar Kosche en persvoorlichter Christian Arbeit bekogeld. Een persoon raakte gewond en moest zelfs naar het ziekenhuis. "Feyenoord hoopt voorts dat de daders gevonden worden en bestraft worden voor dit stuitende geval van openbare geweldpleging en hoewel buiten haar invloedssfeer biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen."

Feyenoord en Union Berlin treffen elkaar vanavond (18.45 uur) in de Kuip. In de strijd om overwintering in de Conference League is het treffen tussen beide ploegen van groot belang. De gebeurtenissen van woensdagavond werpen een vervelende schaduw over het duel. De wedstrijd is volledig uitverkocht. Vanuit Berlijn zijn 2400 supporters van de Duitsers meegereisd om hun ploeg aan te moedigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen