Koevermans: "Ik schaam me als mens en Feyenoorder"

21 oktober 2021, 17:38

Wat Mark Koevermans is de maat vol nu er weer een incident heeft plaatsgevonden waarbij de aanhang van Feyenoord betrokken was. Bij de algemeen directeur van de Rotterdammers heerste 'ongeloof, frustratie, boosheid en verdriet' toen hij hoorde dat een delegatie van de clubleiding van Union Berlin woensdagavond bij een horecagelegenheid was aangevallen door hooligans.

"Ik heb de mensen van Union donderdag tijdens de gebruikelijke lunch gesproken en we hebben ons excuses aangeboden. Er is met stoelen gegooid naar die mensen. Waar zijn we dan mee bezig? Ik schaam me als mens, Rotterdammer en Feyenoorder. Dit is voor het imago van Feyenoord ook heel erg slecht. Het is een klein groepje dat deze ellende aanricht, maar het is wel hardnekkig. We willen hier vanaf, maar dat valt niet mee", reageert Koevermans bij het Algemeen Dagblad.

De algemeen directeur heeft zelf ook al te maken gehad met hooligans. Vorige maand werden nog de ruiten van zijn voordeur ingegooid. "We willen dit uitbannen, hoe moeilijk het ook is. Het gaat niet om mij maar om de club. Dat clubs straks zeggen: daar heb je Feyenoord weer, daar zitten we niet op te wachten. Er was bij mij ongeloof, frustratie, boosheid en verdriet toen ik hoorde dat het bestuur van een club die hier te gast is, is aangevallen. Het is zo verwerpelijk. In mijn ogen zijn dit ook geen supporters van Feyenoord die dit aanrichten. Dit doe je niet. Die mensen moesten onder politiebegeleiding terug naar hun hotel."

Wat de oplossing is, weet Koevermans niet. "Wat we concreet doen om er vanaf te komen? Dat is een goeie vraag. Feyenoord is formeel niet verantwoordelijk voor wat er buiten het stadion gebeurt, maar dat voelt niet zo. We zijn met politie, de gemeente en het openbaar ministerie bezig om dit aan te pakken. Als de daders een relatie met Feyenoord hebben, dan zorgen wij dat ze heel lang niet meer in de Kuip mogen komen. Maar dit moet verdwijnen, als directeur van Feyenoord wil ik die strijd wel aangaan. Sterker, we moeten die strijd aangaan."

Eerder op de dag sprak Feyenoord in een statement zijn afschuw over de aanval uit. 'Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden. De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen', schreef de club.

Reactie KNVB

De KNVB heeft in een statement gereageerd op het incident in de binnenstad van Rotterdam. 'Wij betreuren het als hele KNVB zeer dat er gisteravond werknemers en bestuurders van Union Berlin, tegenstander vanavond van Feyenoord in de UEFA Conference League, zonder enige aanleiding onverhoeds zijn aangevallen in een Rotterdams restaurant', schrijft voorzitter Just Spee.

'Onder de belaagde mensen bevond zich Dirk Zingler, voorzitter van deze traditieclub uit Berlijn. Namens het Nederlandse voetbal, betaald én amateurvoetbal, bied ik aan hem en zijn clubgenoten ons diepgemeende medeleven aan voor dit schandalige voorval. Ook voor Feyenoord is dit een verschrikkelijk incident, omdat de daders zich volkomen ten onrechte kenbaar maakten als supporters van Feyenoord. Dit zijn geen Feyenoord-supporters, dit zijn geen voetballiefhebbers, dit zijn op de eerste plaats vandalen die bestraft zullen moeten worden.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen