'Zoektocht' ten einde: Parsons arriveert bij OranjeLeeuwinnen

21 oktober 2021, 18:55

Mark Parsons (35) is donderdag eindelijk gearriveerd bij de nationale damesploeg van Nederland. De bondscoach van de Leeuwinnen is enkele dagen later dan gepland aangesloten bij zijn speelsters. De keuzeheer geeft tekst en uitleg bij zijn opvallende afwezigheid: alles ging volgens hem mis in zijn poging om naar Zeist te komen.

Omdat alles zo lang duurde, kon Parsons uiteindelijk zelfs rechtstreeks afreizen naar Cyprus, waar de Leeuwinnen gisteren (woensdag) ook al naartoe vlogen. Assistent-bondscoach Jessica Torny nam de honneurs waar en deed de trainingen en persconferentie bij afwezigheid bij Parsons, die zondag nog clubverplichtingen had bij Portland Thorns in de Verenigde Staten, wat hij tot en met november zou blijven combineren met zijn bondscoachschap.

Het idee was dat hij direct na zijn wedstrijdverplichtingen op het vliegtuig zou stappen, maar dat lukte niet in verband met de finale die gespeeld werd. "De afgelopen dagen waren heel frustrerend en teleurstellend. Alles wat mis kon gaan, ging mis", zei de bondscoach, die daarna problemen had met zijn papieren en zelfs een noodpaspoort nodig had om Amerika te mogen verlaten, tegenover de NOS.

Lees ookLeeuwinnen-bondscoach Parsons mist vliegtuig en sluit later aan

Parsons is blij dat de voorbereidingen ook zonder hem konden verder gaan. "Het is ook niet mijn type leiderschap dat ik overal het voortouw in móét nemen. Ik probeer de krachten juist ook met elkaar te verbinden", zei hij over de rol die bijvoorbeeld Torny de laatste dagen op zich nam. "Maar ook in de spelersgroep was het mooi om te zien wie er op stond. Alleen de wedstrijd tegen Cyprus is belangrijk op dit moment."

Omdat het vluchtschema van de bondscoach werd aangepast, moest hij zijn reisdocumenten laten opsturen en die raakten vervolgens zoek. De coach gaf aan dat het momenteel erg zwaar is om twee functies te combineren, maar vertrouwt erop dat het gewoon allemaal goed zal gaan. In Amerika schreef Parsons overigens wel weer een prijs op zijn naam: hij won met de Portland Thorns de NWSL Shield 2021. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen