'Newcastle United vindt nieuwe coach en reserveert miljoenenloon'

21 oktober 2021 – Newcastle United gaat de zoektocht naar een nieuwe trainer vrijwel zeker snel afronden. De kersvers overgenomen Premier League-club ontsloeg eerder deze week Steve Bruce en een flink aantal topcoaches werd gelinkt aan de vacature, maar de keuze lijkt te vallen op Paulo Fonseca (48).

'Newcastle United vindt nieuwe coach en reserveert miljoenenloon'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Sky Sports en ook The Telegraph is de voormalig coach van onder meer AS Roma, Sporting Braga en Shakhtar Donetsk de absolute topkandidaat. Vooral directielid Amanda Staveley is onder de indruk van de Portugese oefenmeester, al moet hij de rest van de club en vooral de nieuwe steenrijke eigenaren wel overtuigen van de kwaliteiten van Fonseca. Qua naam is hij namelijk niet dé grote bekende coach die ze wellicht voor ogen hebben gehad. 

Maar aangezien Newcastle United zich in de degradatie bevindt van de Premier League, zullen de absolute coaches die beschikbaar zijn, zoals Antonio Conte, niet meteen willen instappen. Met AS Roma reikte Fonseca bijvoorbeeld wel tot de halve finale van de Europa League door Ajax uit te schakelen, terwijl hij in Oekraïne drie landstitels won.

Lees ook: Dit gigantische bedrag krijgt Bruce na ontslag bij Newcastle

Om de momenteel vrije coach binnen te halen, zou Newcastle United een jaarsalaris van zo'n zeven miljoen euro hebben gereserveerd. De vertrokken Bruce kreeg een oprotpremie van zo'n acht miljoen euro mee, waarmee de trainerswissel al meteen flink in de papieren loopt. Dat is overigens een schijntje voor de steenrijke eigenaren van Newcastle United, die heel grote plannen hebben met The Magpies

Premier League

gerelateerd