Ongekende blamage Mourinho, Frimpong Bayer-schlemiel

21 oktober 2021 – AS Roma heeft zich zeer pijnlijk geblameerd in de Conference League. De ploeg van José Mourinho ging na twee zeges donderdagavond onderuit bij het nietige FK Bodo Glimt (6-1) en zit daardoor in de problemen: de Noorse opponent klimt namelijk over de Romeinen heen op de ranglijst.

Ongekende blamage Mourinho, Frimpong Bayer-schlemiel

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In het ijskoude Noorwegen kwam AS Roma al snel in de problemen: via Erik Botheim en voormalig sc Heerenveen-target Patrick Berg stond het binnen twintig minuten al 2-0 voor de thuisclub. Carles Pérez deed nog wel wat terug voor de club waar Rick Karsdorp niet opgenomen was in de selectie, maar na de pauze ging het compleet mis voor de Romeinen.

Opnieuw Botheim en Ola Solbakken zorgden na zeventig minuten voor een beslissing in de wedstrijd, die nog ontzettend pijnlijk werd voor Mourinho. Uiteindelijk scoorde de thuisclub namelijk zes (!) keer tegen AS Roma, wat zorgde voor een ongekende blamage voor Mourinho en consorten, dat het onderling resultaat ook wel kan vergeten met FK Bodo Glimt.

Real Betis Sevilla – Bayer Leverkusen 1-1
De Europa League-avond van Nederlander Jeremie Frimpong is er eentje om snel te vergeten. De back had een basisplaats bij die Werkself, bij wie net als bij de thuisploeg enkele vaste krachten rust kregen. Pas toen zij het veld betraden aan beide kanten, werd het spectaculair, maar wel met Frimpong als lijdend voorwerp. De back kreeg uit een vrije trap heel ongelukkig de bal tegen zijn hand aan, waardoor de bal een kwartier voor tijd op elf meter ging.

Borja Iglesias benutte het buitenkansje, waarmee Frimpong met Bayer met een kater terugkeert naar Duitsland. Door de late gelijkmaker van Robert Andrich voelde de ongelukkige handsbal toch wel degelijk een beetje minder ongelukkig, maar dat was helemaal anders geweest als Mitchel Bakker of Kerem Demirbay zijn kans vlak voor tijd wél benut had. Dat lukte niet, waardoor beide ploegen een punt overhouden aan het duel. 


UEFA Europa League

gerelateerd