Feyenoord op rozen in Conference League na knappe overwinning

21 oktober 2021, 20:45   Bijgewerkt: 21 oktober 2021, 20:53

Feyenoord heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de Conference League. De ploeg van Arne Slot was met 3-1 te sterk voor Union Berlin, de huidige nummer vijf van de Bundesliga. Een knappe prestatie dus van de Rotterdammers, die via Alireza Jahanbakhsh en Bryan Linssen al na een half uur op rozen zaten. Taiwo Awoniyi bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar de overwinning kwam in de tweede helft niet meer in gevaar voor Feyenoord, bij wie uitblinker Luis Sinisterra voor het slotakkoord zorgde. 

Twee dagen nadat Ajax Borussia Dortmund voetballes gaf in de Champions League, nam Feyenoord het ook op tegen een Duitse tegenstander. De manier waarop de Amsterdammers afrekenden met de nummer twee van Duitsland, zei echter niets zeggen over de ontmoeting tussen Feyenoord en Union Berlin. Althans, dat zei Arne Slot in de aanloop naar het derde UEFA Conference League-duel van de Rotterdammers. "Want die ploeg speelt veel minder open dan Dortmund'', aldus Slot over Union Berlin. Feyenoord en Slot zijn het inmiddels gewend om tegen ploegen te spelen die de linies heel kort op elkaar houden. Afgelopen zaterdag pakte RKC Waalwijk op die manier nog een punt in de Kuip.

Dat gold niet voor Feyenoord. De openingstreffer van Jahanbakhsh gaf de ploeg een boost. Er was een opvallende rol weggelegd voor de aanvallers. Ook voor Bryan Linssen. De aanvaller, die tegen Union Berlin weer als spits fungeerde, verdubbelde na een half uur de voorsprong. Hij gaf een slim duwtje in de rug van Robin Knoche, die zo zijn balans verloor en Linssen de bal achter Andreas Luthe zag schieten. Een comfortabele voorsprong bij rust zat er echter niet in voor de thuisploeg. Bij de eerste en beste keer dat de Rotterdamse defensie even onder druk stond, was het direct raak voor de bezoekers. Taiwo Awoniyi knikte raak voor de 2-1.

Waar de bezoekers met twee nieuwe aanvallers op zoek gingen naar de gelijkmaker, viel het doelpunt juist aan de andere kant. Nadat Til al een goede kans op de 3-1 had gemist, bezorgde Sinisterra zijn ploeg wél voor de tweede keer een comfortabele voorsprong. Na goed druk zetten van Marcus Pedersen en Toornstra zag Linssen zijn poging eerst nog gekeerd worden, maar de rebound was een prooi voor Sinisterra. Daarmee beloonde hij zijn uitstekende rentree dus met een doelpunt. Feyenoord had ook na de 3-1 niets te duchten van Union Berlin. Dankzij de zege bedraagt de voorsprong op de Duitsers vier punten.

Opstelling en beoordelingen

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5, Marcus Pedersen 6, Gernot Trauner 6.5, Lutsharel Geertruida 7, Tyrell Malacia 6, Jens Toornstra 6.5, Orkun Kökcü 6.5 (83. Fredrik Aurnses -), Guus Til 6, Alireza Jahanbakhsh 5.5 (83. Reiss Nelson -), Bryan Linssen (83. Cyriel Dessers -) 7.5, Luis Sinisterra 7.5

Man of the match: Luis Sinisterra

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen