Zestig supporters Union Berlin in Rotterdam aangehouden

21 oktober 2021, 21:33

Tientallen supporters van Union Berlin zijn voorafgaand aan de Conference League-wedstrijd tegen Feyenoord slaags geraakt met de Mobiele Eenheid (ME), zo meldt het Algemeen Dagblad. Ook zouden fans van de Duitse clubs op zoek zijn geweest naar de confrontatie met de aanhang van Feyenoord. In totaal zijn supporters fans van de Duitse club aangehouden.

Een grote groep supporters trok donderdagavond in een sliert, onder begeleiding van de ME, vanaf de Oude Haven naar De Kuip. Omdat op een gegeven moment de stoet te lang was geworden, werd de fans gevraagd om even te stoppen zodat de achterste supporters konden aansluiten. Dat was het moment dat het misging. "Een klein groepje supporters was het daar niet mee eens en begon op de ME in te slaan. En dat is iets wat je niet moet doen, want dan wordt er teruggeslagen", laat een politiewoordvoerder weten.

Niet alleen raakten supporters van Union Berlin slaags met de politie. Ook zouden fans van de bezoekende clubs op zoek zijn geweest naar de confrontatie met Feyenoord-supporters. Zij hadden daarvoor 'de nodige attributen' bij zich. Bij de stoet liepen drie supporters en één ME'er een hondenbeet op. Zij werden in een ambulance behandeld aan hun verwondingen.

Supporters van Union Berlin uitten op social media hun onvrede over het hardhandige optreden van de Nederlandse politie. Ook klagen zij over het feit dat het wel erg lang duurde voordat zij De Kuip binnenkwamen. Meerdere supporters betraden het uitvak pas toen de wedstrijd al lang en breed begonnen was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen