Ajax-aanvaller Antony imponeert: "Ik zag er uit als een opa"

21 oktober 2021 – Ajax-aanvaller Antony maakt indruk op spelers, supporters én tegenstanders. De in een bloedvorm verkerende Braziliaan stond dit seizoen tegenover Fortuna Sittard-verdediger George Cox, die er volledig uitgesprint werd door de Ajacied. Dat moment staat zeker nog vers in het geheugen van de aanvaller en diens medespelers, die hem er nog vaak en graag aan herinneren.

Ajax-aanvaller Antony imponeert: "Ik zag er uit als een opa"

"Ik was al helemaal kapot en toen maakte hij me nog een keer helemaal af", blikt Cox tegenover De Limburger terug op het verloren sprintje tegen Antony. "Hij liet me er uit zien als een opa. Dat zag er heel pijnlijk uit, maar hij deed het dinsdag ook, hij maakte heel Dortmund kapot." De verdediger was in het stadion getuige van de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena en was behoorlijk onder de indruk van de Amsterdammers.

"Ik heb echt met open mond zitten kijken, ik kon niet geloven hoe goed Ajax was. En Antony was een van de besten", zag de Fortuna-verdediger, die deze zomer lang op weg naar Queens Park Rangers. Door die transfer ging uiteindelijk een streep en dat was een flinke streep door de rekening voor Cox. "Ik verwijt niemand iets en ik ben heel graag in Sittard, maar ik ben uiteindelijk in de zomer maar een kleine twee weken thuis geweest. Daarna weer op het vliegtuig naar Nederland stappen, dat was lastig."

Dramaqueen ultee
Verder werd Cox in het vraaggesprek ook nog geconfronteerd met uitspraken van trainer Sjors Ultee, zijn benedenbuurman. De coach had met een knipoog 'geklaagd' over het vele geblaf uit huize Cox. "Het is een heel grote Labradoodle, maar de trainer is een dramaqueen", glimlacht Cox. "Hij overdrijft. Het is alleen wanneer ik mijn balkondeur openlaat en hij een andere hond ziet, ja dan begint hij te blaffen."

Ajax

gerelateerd