Dubbelzure avond voor PSV, goednieuwsshow AZ

21 oktober 2021, 22:56   Bijgewerkt: 21 oktober 2021, 23:12

PSV is na de nederlaag tegen AS Monaco donderdagavond niet alleen de koppositie kwijtgeraakt aan de Franse concurrent, ook de tweede plaats is het voorlopig verloren in Groep B van de Europa League. De Eindhovenaren zien naast AS Monaco ook Real Sociedad over zich heen gaan in puntentotaal door een moeizame overwinning van de Spaanse grootmacht. 

Lang mocht PSV overigens hopen dat Real Sociedad helemaal niet over hen heen zou komen, want de Spaanse grootmacht had het een stuk moeilijker dan PSV op bezoek in Oostenrijk. Pas twintig minuten voor het einde werd het veldoverwicht ook uitgedrukt in de score, door twee voormalig Eredivisie-spitsen. Op aangeven van Alexander Sørloth zorgde zijn naamgenoot Isak voor het enige doelpunt van de avond, met enige hulp van de keeper (zie onder).

Daardoor is PSV van de koploper van de groep halverwege de groepsfase opeens de nummer drie, achter koploper AS Monaco (zeven punten) en Real Sociedad (vijf punten). Bij een remise in het Philips Stadion was de ploeg van Roger Schmidt nog wel gewoon koploper gebleven, maar door de zure goal van Isak én Sofiane Diop werd het een dubbelvervelende avond voor PSV.

FK JablonecRanders FC 2-2

AZ blijft door de overwinning uiteraard ook aan de kop van Groep D in de Conference League gaan. Daarbij weten de Alkmaarders inmiddels ook wie de meest serieuze overgebleven concurrent is: FK Jablonec. De nummer elf (!) van Tsjechië was lang op weg naar een zege in eigen huis, door twee doelpunten van Tomas Cvancara. Maar waar Stephen Odey eerst de gelijkmaker had gemaakt na een half uur, herhaalde hij dat kunstje vanaf elf meter in blessuretijd. 

En juist omdat Jablonec de grootste concurrent is voor AZ, is het gelijkspel goed nieuws voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. De voorsprong op de nummer twee in de poule bedraagt na drie speelrondes drie punten, waarbij de eerste plaats in de poule sowieso recht geeft op volgende ronde. De tweede plaats betekent play-offs met nummers drie uit de Europa League: daarvoor heeft AZ een voorsprong van vier punten na tegen alle teams een keer gespeeld te hebben. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen