Marokko
0 – 0
Spanje

Dit schreven de kranten over de Nederlandse optredens in Europa

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 oktober 2021 – Met drie overwinningen en één nederlaag zijn de Europese duels op donderdag goed verlopen voor Nederland. Feyenoord zette Union Berlin met 3-1 opzij in De Kuip, Vitesse stuntte in eigen huis tegen Tottenham Hotspur en AZ deed goede zaken in Roemenië tegen CFR Cluj. Alleen PSV kreeg een zure, late nederlaag te verwerken. Dit zeiden de ochtendkranten over de vier wedstrijden. 

Dit schreven de kranten over de Nederlandse optredens in Europa

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Feyenoord
Het Algemeen Dagblad zag hoe Feyenoord in De Kuip vooral slimmer was dan tegenstander Union Berlin. Het lichte duwtje van Bryan Linssen dat voorafging aan zijn goal werd als voorbeeld aangehaald. De ploeg ligt dankzij de 3-1 zege op koers om te overwinteren in de Conference League. De Telegraaf had na de wedstrijd lovende woorden over voor uitblinker Luis Sinisterra ('Hij was ongrijpbaar en effectief.'), maar niet voor een deel van de supporters van Feyenoord. 'De enige ongerustheid is of het Legioen zich weet te gedragen op bezoek in Berlijn en Praag, waar kwalificatie kan worden afgedwongen.'

Vitesse
Vitesse leverde misschien wel de knapste prestatie door met 1-0 te winnen van Conference League-favoriet Tottenham Hotspur. 'Daarmee leverde Arnhemse club een magistrale én internationaal aansprekende prestatie', stelde het Algemeen Dagblad, dat de 'arrogantie van Tottenham afgestraft' zag worden. 'Vitesse verbluffend', kopte De Telegraaf.

AZ
'AZ zet met kleine overwinning grote stap in Roemenië', kopte het AD treffend na de 0-1 zege van de Alkmaarders in Roemenië. De krant zag hoe AZ 'nauwelijks in de problemen kwam' en pas in de slotfase nog even aan de bak moest om de drie punten over de streep te trekken. Het was de vijfde zege op rij voor de ploeg, bij wie het vertrouwen volgens De Telegraaf weer helemaal terug te zien is. 'AZ speelde met de borst vooruit, was technisch en tactisch heer en meester en creëerde voor rust een handvol grote kansen.'

PSV
De enige tegenvaller op een voor Nederland uitstekende Europese avond was de late 1-2 nederlaag van PSV bij AS Monaco. 'Een probleem dat zich de afgelopen wedstrijden tegen de kleinere tegenstanders voordeed, brak PSV ook tegen de Monegasken op', concludeerde het Algemeen Dagblad. 'De Eindhovenaren hebben simpelweg te veel moeite om tot scoren te komen en zijn erg afhankelijk van bijvoorbeeld Gakpo.' De Telegraaf blikte vooral vooruit op de zware topper tegen Ajax van aankomend weekend. Daar zullen de Eindhovenaren het hoogstwaarschijnlijk ook nog moeten stellen zonder de geblesseerde smaakmakers Cody Gakpo en Noni Madueke. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd