Opluchting bij Boadu: "Ik scoor altijd in de toppers, hè"

22 oktober 2021 – Uitgerekend tegen PSV had Myron Boadu donderdagavond zijn eerste doelpunt voor AS Monaco te pakken. De spits opende de score in de wedstrijd die zijn ploeg uiteindelijk met 1-2 wist te winnen. Een opluchting, al is het voor Boadu geen verrassing dat hij 'm juist nú maakte. "Ik scoor altijd in de toppers, hè", lachte hij.

Opluchting bij Boadu: "Ik scoor altijd in de toppers, hè"

Voor Boadu was het doelpunt sowieso zeer welkom, want de spits kende een moeilijke start bij Monaco. Daar kwam nog bij dat hij bij Jong Oranje naar de bank werd verwezen door een kritische Erwin van de Looi. "Je mag van iedereen verwachten dat er een bepaalde wedstrijdinstelling en energie is. Het is gemakkelijk om te zeggen dat je ergens voor gaat. Maar het gaat erom wat je iedere dag op de trainingen of wedstrijden laat zien", zei de bondscoach toen.

Lees ook: Van de Looi kritisch op Boadu: "Dit is niet bedoeld als signaal"

"Ik zeg heel eerlijk dat ik niet zoveel lees", reageerde Boadu zo'n anderhalve week later voor de camera van ESPN. "Maar dat over Jong Oranje staat overal, dat krijg je wel mee. Wat dat met me doet? Het is niet leuk om te horen natuurlijk. Niet alles is waar, maar ik probeer het gewoon van me af te laten glijden en me op voetbal te focussen."

Zijn doelpunt tegen PSV hielp daarbij enorm na de eerste maanden die hij bij Monaco heeft gehad. "Natuurlijk is het pittig, maar ik denk dat je als voetballer deze uitdaging aan moet gaan", zei hij over zijn stap naar het buitenland. "Natuurlijk gaat het niet vanzelf. Ik moet keihard werken, keihard trainen en in de wedstrijden soms geluk hebben. Ik had al het gevoel dat ik telkens dichtbij zat en nu scoor ik die goal gelukkig."

Ligue 1

gerelateerd